12 Haziran 2022 Pazar

Afad Acil durum uyarısı: Olağanüstü ne anlama gelir?

 

Bugün Afad tarafından akıllı telefonlara alışık olunmayan bir uyarı geldi. Birçok kişinin telefonunda bir anda "acil durum uyarısı: olağanüstü" başlıklı bir bildirim geldi. Bildirim alışık olunmayan bir ses eşliğinde geldi. Dolayısıyla ekranda bir anda sirenimsi bir sesle beliren bu uyarı birçok kişiyi tedirgin etti. 


Bildirimin içeriği şöyle: Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız.

İlk defa karşılaştığımız bu bildirim türü "kablosuz bildirim" şeklinde geçmektedir. Peki bu mesajı niye aldık? Muhtemelen AFAD tarafından acil durumlarda atılacak mesajlar test edildi. Şu an kimi yerlerde devam eden yağışlar vesilesiyle de bu özellik test edildi. Bu mesajı yukarıdaki şekilde görürseniz endişelenmenize gerek yok. Acil çağrı numaralarının artık tek çatı altında toplandığını ve bu numaranın da 112 olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bildirimi kapatmalı mıyız?

Aslına bakılırsa ülkemizde yaşanacak bir felakette böyle bir bildirimi anında almamız yararlı olabilir. Test ve bilgilendirme amacıyla atılan bu mesaj bizi ne kadar korkutsa da olağanüstü durumlarda atılacak önemli bildirimler hayat kurtarabilir. Bu konuda daha fazla bilgi aldığımızda sizlerle paylaşacağız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güncel Kripto para borsa referans kodları

Kripto para borsalarında referans kodları çok önemlidir. Çünkü bu kodlar sayesinde indirimli üye olursunuz. Çeşitli avantajlardan, kampanyal...